BÁBOVKA
Potřebné ingredience
250 g ml. cukru, 5 žloutků + bílky, sklenička oleje / dávám přibližně 160 ml / , sklenička vody / 160 ml / , 250 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, sádlo na vymazání formy + mouka na vysypání
Postup přípravy
Smícháme cukr se žloutky, pořádně vymícháme, přidáme sklenici oleje zamícháme a přidáme i sklenici vody. Vmícháme pol. mouku do které jsme přidaly prášek do peč. Vyšleháme bílky z pěti vajec a opatrně je vmícháme do hmoty. Hmotu vlijeme do formy, kterou jsme vymazaly sádlem a vysypaly pol. moukou. Pokud máte rádi kakao, tak si nechejte trochu světlé hmoty a přidejte kakao / přidávejte po lžičkách, dle potřeby / . Po zamíchání vlijte tmavou hmotu také do formy a jemně promíchejte vidličkou se světlou. Vytvoří Vám to mramorový vzor. Vidličku držte tak aby hmota procházela mezírkami vidličky.
Rada: skleničku si vyberte jakoukoliv, jen dodržte aby jste přidali stejné množství oleje a vody !! Mně se osvědčilo 150 - 160 ml.
Uvařte si kávičku a pochutnejte si, dobrou chuť.
Rada: skleničku si vyberte jakoukoliv, jen dodržte aby jste přidali stejné množství oleje a vody !! Mně se osvědčilo 150 - 160 ml.
Uvařte si kávičku a pochutnejte si, dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
28. 2. 2010, 21:57